۹ مهر ۱۳۹۱، ۱۵:۲۷

ایران در آینه رسانه های عربی/

تمایل به از سرگیری مذاکرات با ایران/خط قرمزی که تل‌آویو از آن عبور کرد

تمایل به از سرگیری مذاکرات با ایران/خط قرمزی که تل‌آویو از آن عبور کرد

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: امروز در رسانه های عربی اظهارات اخیر وزیردفاع جمهوری اسلامی ایران درباره زرادخانه اتمی رژیم صهیونیستی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. همچنین برخی رسانه ها به تمایل غرب در زمینه تداوم گفتگوها با ایران در موضوع هسته ای اشاره کرده اند.

تمایل غرب به از سرگیری مذاکرات با ایران

شبکه خبری روسیا الیوم امروز در گفتگو با یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه به بررسی تمایل غرب در زمینه تداوم مذاکرات با جمهوری اسلامی ایران در موضوع هسته ای پرداخت.

"محمد شمص" در گفتگو با این شبکه تاکید کرد: دیدار اخیر "سعید جلیلی" مذاکره کننده ارشد ایران در مسائل هسته ای و "کاترین اشتون"  مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیانگر رغبت طرف غربی به حل دیپلماتیک موضوع هسته ای ایران است.

وی افزود: مشکل اساسی در حل این اختلافات از اسرائیل ناشی می شود که همواره با حل مسالمت آمیز موضوع هسته ای ایران مخالفت می کند.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه اظهارات اخیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل را یک نمایش شکست خورده در راستای تلاش برای همراه نمودن آمریکا و غرب با گزینه نظامی علیه ایران دانست.

خاطرنشان می شود سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیرا  دیدار کاترین اشتون با سعید جلیلی در استانبول را مثبت و سازنده توصیف کرد.

همچنین هفته گذشته وزرای خارجه 1+5 شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه بعنوان پنج عضو دائم شورای امنیت بعلاوه آلمان درحاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره موضوع هسته ای ایران رایزنی کردند.
 
پس از این گفتگوها "سرگئی ریابکف" معاون وزیرخارجه روسیه با انتقاد از تحریمهای غرب علیه جمهوری اسلامی ایران بر لزوم از سرگیری هرچه سریعتر مذاکرات تاکید کرد.
 
خط قرمزی که تل‌آویو از آن عبور کرد
 
امروز در رسانه های مختلف جهان عرب اظهارات اخیر سرادر احمد وحیدی وزیردفاع جمهوری اسلامی ایران درباره عبور رژیم صهیونیستی از خط قرمز هسته ای مورد توجه قرار گرفته است.
 
شبکه خبری الجزیره امروز در گزارشی با اشاره به اظهارات اخیر وزیردفاع جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرد: اسرائیل تاکنون به داشتن تسلیحات اتمی اعتراف نکرده اما کارشناسان معتقدند که حداقل 200 کلاهک اتمی در اختیار دارد.

در این گزارش آمده است: ایران روز گذشته اعلام کرد: اسرائیل باید به جای خط قرمز کشیدن برای دیگر کشورها، برای خودش و زرادخانه اتمی اش خط قرمز تعیین کند.
 
الجزیره به نقل از سردار وحیدی اعلام کرد: با توجه به اظهارات اخیر نتانیاهو، اسرائیل با داشتن دهها کلاهک اتمی سالهاست که از خط قرمز عبور کرده است.
 
 
این شبکه خبری در ادامه تاکید کرد: با وجود اینکه اسرائیل تاکنون به داشتن تسلیحات اتمی اعتراف نکرده است اما کارشناسان معتقدند آنها دارای حداقل 200 کلاهک اتمی هستند.
 
البته نتانیاهو طی هفته ای اخیر بارها از دولت اوباما تقاضا کرده بود که خط قرمز واضحی برای ایران در برنامه هسته ای تعیین کند که این درخواست با پاسخ منفی کاخ سفید مواجه شد. تا جایی که اوباما این در خواستها را سر و صداهایی دانست که باید به آنها توجهی نکرد.
 
از طرفی مخاطبان الجزیره در نظرات خود بار دیگر اظهارات مضحک نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل را به باد انتقاد گرفته اند و تاکید کرده اند که نخست وزیر رژیم صهیونیستی فراموش کرده که این رژیم دهها کلاهک اتمی در اختیار دارد!
 
این اظهارات امروز بطور گسترده در رسانه های عربی همچون الحیات چاپ لندن، الیوم السابع مصر، دنیا الوطن ، اخبار الخلیج ، شبکه فلسطین الاخباریه، المنار، فرانس 24 عربی ، روسیا الیوم بازتاب داشته است.
 
مقایسه سیاستهای رامنی و اوباما درباره ایران

ناجی البستانی تحلیلگر لبنانی امروز در مقاله ای که از سوی پایگاه النشره منتشره شده به تغییرات احتمالی سیاستهای کاخ سفید درباره ایران، سوریه و اسرائیل در صورت پیروزی رامنی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرداخته است.
 
در این گزارش آمده است: آنچه برای ما مهم است تفاوت سیاستهای این دو نامزد درباره مسائل خاورمیانه است. در صدر این موضوعات منازعات اعراب و اسرائیل، موضوع تحولات سوریه و فعالیتهای هسته ای ایران قرار دارد.
 


 در صورت پیروزی اوباما وی سیاستهای چهارساله اخیر کاخ سفید را ادامه می دهد. در موضوع سیاست خارجی اوباما برای کاهش انزوای آمریکا در جهان تلاش می کند. اوباما با برگزیدن سیاستی واقع گرایانه تلاش خواهد کرد با جریانهای اسلامی که در کشورهای عربی قدرت گرفته اند، وارد همکاری شود.
 
درباره ایران اوباما به ادامه راهکار سیاسی  و دیپلماتیک در جهت ایجاد یک ائتلاف بین المللی برای فشار بر این کشور ادامه خواهد داد.
 
با پیروزی رامنی وی سیاستی افراط گرایانه تر از اوباما در اکثر موضوعات اتخاذ می کند به ویژه اینکه حزب جمهوریخواه آمریکا تحت سیطره بازهایی قرار دارد که از لحاظ ایدئولوژیک مواضع راست افراطی دارند.
 
رامنی در جریان تبلیغات انتخاباتی تاکید کرده که آمریکا باید به نقش آفرینی خود در رهبری جهان ادامه دهد حتی اگر این موضوع، استفاده از گزینه نظامی را هم به همراه داشته باشد. وی بر لزوم افزایش بودجه از جمله بودجه پنتاگون تا 100 میلیارد دلار در سال 2016 تاکید دارد.
 
درباره ایران رامنی با حمله مستقیم آمریکا موافق نیست اما اقدام اسرائیل در این زمینه در صورتی که ضرورت داشته باشد را رد نمی کند! وی درباره خاورمیانه به ضرورت حفظ امنیت اسرائیل و برتری نظامی آن تاکید دارد و حتی در مواضع افراطی قدس را پایتخت اسرائیل معرفی کرده که این مواضع با واکنشهای بسیار منفی مواجه شد که حتی دولت آمریکا را نیز به دردسر انداخت.
کد خبر 1708450

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha